9 Things You Must Know About India Quiz Imp Facts

 India Quiz Important Facts. India quiz questions and answers. Fit India quiz preparation.

Question 1. What is the capital of India?

Answer: New Delhi.

Question 2. Which language is spoken in majority in India?

Answer: Hindi.

Question 3. Who is known as Earth baba?

Answer: Birsa Munda is known as Earth baba (Dharti Baba).

Question 4. What is the full form of 'IGNOU'?

Answer: Indira Gandhi National Open University.

Question 5. Who is known as father of the nation in India?

Answer: Mahatma Gandhi.

Question 6. In which continent India is situated?

Answer: Asia.

Question 7. What is the full form of ;NCERT'?

Answer: Full form of  NCERT is  national Council for Educational  Research and Training.

Question 8. In which Indian state The Tajmahal is situated?

Answer: Uttar Pradesh.

taj mahal India GK 2021

Question 9. Which city is known as the economic capital of India?
Answer: Mumbai.

Post a Comment

0 Comments